Computerul prietenul meu!

În poporul nostru avem proverbul Prietenul adevărat la nevoie se cunoaște”, iar Cuvîntul Lui Dumnezeu spune în Psalmul 25:14 Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, şi legămîntul făcut cu El le dă învăţătură. Dacă îl faci prietenul vieții tale pe Dumnezeu El este Cel care ne dă înțelepciune și învățătură ca să putem să avem discernământ în toate lucrurile, dacă îl ai prieten pe Dumnezeu poți să îți faci prieten chair și computerul pentru că el în nevoie ne este util și de folos, ne este de folos atunci cînd îl folosim în scopuri bune, decente. Ca computerul să îți devină prieten îți sugerez cîțivai pași de bază:

  1. Respectă principiile de etică a utilizării calulatorului:Este foarte important ca să cunoști etica folosirii computerului, aceste principii te vor ajuta ca computerul să îți devină prieten. Ca să cunoști Etica folosirii computerului citește următorul articol.

  2. Ca computerul să îți fie prieten trebuie să îl cunoști bine:Trebuie să știi cum să lucrezi la el cum să îl utilizezi, cînd îți cunoști prietenii este ușor să lucrezi cu ei, sa discuți cu ei, la fel e și în cazul calculatorului ca să te ajute trebuie să îl cunoști și astfel îți va fi de mare folos. Comuterul necesită timp pentru al învăța iar Proverbe 4:13 ne spune așa cu privire la învățătură: Ţine învăţătura, n-o lăsa din mână; păstrează-o, căci ea este viaţa ta.

  3. Folosește computerul pentru ca să transmiți valori sănătoase societății: În prezent fiecare transmite lumii diverse infomații însă nu toate sunt plăcute, nu toate sunt cu um mesaj ce ar aduce beneficii oaemenilor. Poți să transmiți lumii informații și valori frumoase din Cuvîntul Lui Dumnezeu. Folosește computerul pentru a fi de folos celor din jurul tău și ei îți vor fi recunoscători.Prea iubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n’a văzut pe Dumnezeu. 3 Ioan 1:11”. Cînd folosești computerul ghedeazăde după lucruri bune și plăcute Lui Dumnezeu.

  4. Folosește computerul pentru ați fi și ție personal de folos: Folosește astfel computerul ca acesta să aducă rezultate pozitive în viața ta, nu îl folosi în scopuri imorale. Ca să îți devină prieten computerul trebuie și tu să fii un prieten al lui, iar un prieten adevărat transmite celui de lîngă el lucruri frumoase, bazate pe valori sănătoase, pe lucruri care au rezultat pozitiv.

  5. Prietenul îți este prieten nu sclav- rob: Folosește computerul în așa mod ca să nu devii tu robul lui, nu îl folosit în așa mod ca să devii dependent de el, ci caută să îl cunoști și să îți fie de folos în măsura în care tu ai nevoie de el. Nimic să nu te robească, orice lucru care te robește este idol iar idolatria este un păcat iar Dumnezeu ne spune în Ioan 8:34 Adevărat, adevărat, vă spun , le-a răspuns Isus că oricine trăiește în păcat este rob al păcatului.

Un gând despre „Computerul prietenul meu!

  1. Punctul 4 subliniaza cel mai bine utilizarea corecta a unui calculator. Asa iti dai seama ca iti e prieten ca te ajuta si financiar (mai ales daca lucrezi de pe el) si te ajuta si ca prieten oferindu-ti jocuri pentru relaxare sau posibilitatea de a vorbi cu prietenii de care nu ai mai dat demult.

Lasă un comentariu