Durerea nu este iubire!!!

Violenţa Domestică – este orice act violent comis de către o persoană de pe poziţia de rol marital, parental îndreptat către soţie, copii. Violenţa familială este orice fel de agresiune, abuz, împotriva unui membru al căminului familial în scop de constrîngere şi supunere a propriei voinţe.
„Femeia nebătută este ca casa nemăturată” acesta este motoul bărbaţilor care îşi abuzează fizic, psihic  soţiile lor.
Bărbaţii care aplică forţa fizică vor să arate că sunt bărbaţi şi că autoritatea lor se face simţită în cadrul familiei. În unele societăţi bărbatul care îşi abuzează soţia are imaginea unui bărbat adevărat, iar astfel de bărbaţi fiind apreciaţi şi chiar aplaudaţi fiindcă reuşesc să-şi impună autoritatea.
Cauzele care duc la violenţă în cadrul familiei sunt:
-lipsa comunicării între parteneri;
-preluarea modelului din propria familie;
-apariția copiilor;
-mijlocele financiare;
-viața sexuală;
-gelozia;
Bărbaţilor care vă abuzaţi propriile soţii să ştiţi că  Dumnezeu ne-a dat la toţi grai, înţelepciune ca astfel să soluţionăm problmemele, conflictele şi tensiunile  din viaţa noastră într-un mod paşnic. Vă puteţi manifesta autoritatea printr-un caracter integru, arătând dragoste, respect şi grijă., atunci veţi  căpăta cu mult mai mult toată autoritatea, dar nu arătânduv-o prin mînile voastre care nimicesc orice de pe trupul soţiilor voastre. Atunci când aţi cunoscut-o pe viitoarea voastră soţie spuneaţi că o s-o  faceţi cea mai fericită femeie din lume-sau poate aţi şi uitat??? Copii sunt cei care vor repeta comportamenul văzut în familie ori şi astfel îl vor prelua în familia pe care şi-o vor întemeia.
În societaea noastră obiceiul de a aplica forţa asupra soţiei e foarte cunoscut, dar cel mai grav este că copii sunt cei care suferă și dese ori rămân traumatizați psihologic toată viața. În lume fiecare a treia femeie este abuzată fie fizic, psihic, sexual şi social.
Sunt 3 etape prin care se ajunge la violenţă în cadrul familiei:
Etapa I:Etapa conflictelor şi tensiunilor, soţii ameninţă soţia cu violenţa, strigă la ea, o îmbrînceşte o numeşte cu cuvinte urâte, înjurînd-o. Soţia este cea care acceptă toate înjosirile pentru a nu avea parte de frică si dureri fizice.
Etapa II:Etapa excesivă care declanşează abuzul fizic, aplicarea forţei prin bătăi cu picioarele şi pumnii, aruncarea cu diferite obiecte în soţie, distrugerea lucrurilor care aparţin acesteia.
Etapa III: Etapa scuzelor şi iubirii, soţul manifestă comportament grijuliu, îşi cere scuze şi promite că nu se va mai repeta astfel de comportamente.
Reacţia soţiei este că ea îl iartă şi îşi asumă vina pentru bătaia primită.
Şi ce urmează iarăşi repetarea etapelor.
Oare trebuie să fie aşa, oare cu scopul de a fi în relaţii tensionate a instituit Dumnezeu familia???
Nicitdecum.
Dumnezeu ne pune împreună ca soţ şi soţie să ne slujim reciproc prin dragoste, respect, devotament, astfel sa transmitem un model de familie societății în care trăim
Efeseni 5:25-32 spune:
-veresetul 22 este adresat soţiilor spunând să fie supuse soţilor lor ca şi Lui Dumnezeu.
-v 25 Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine însuşi pentru ea.
-v28 Bărbaţii să-şi iubească soţiile ca pe trupurile lor,cine îşi iubeşte nevasta se iubeşte pe sine însuşi.
-v33 Fiecare să-şi iubească nevasta ca pe sine, şi nevasta să se teamă de bărbat.
Şi femeia are un rol important în relaţia cu soţul ei, ea trebuie să manifeste frică nu în sensul de a tremura în faţa lui, ci să îl cinstească şi să îl respecte cu toată dragostea.

Dese ori mass-media, televizorul ne transmit valori greșite abuz fizic, in filme bataia nu doare dar în realitate ea doare foarte mult. Durerea nu este Iubire – Aceasta este o campanie www.acasatv.ro, care are drept scop semnarea unor petiții care să oprească Violența Domnestică. Iar statul sa ea măsuri asupra acestei probleme , pentru ca anual mii de femei sunt abuzate iar multe din ele sunt ucise în bătăi, și copii sunt cei care sfueră enorm.
Cum îţi cinsteşti tu ca soţ pe soţia ta?
Tu ca soţie cum te raportezi la soţul tău?
Dumnezeu a pus o rînduire în relaţia de soţ şi soţie, care ne oferă o relaţie armonioasă, bazată pe dragoste şi respect.

Ai grijă că ceia ce faci tu va face și copilul tău!

Vin cu noi informații la acest subiect si anume ce trebuie sa facă soția atunci cînd soțul ei o bate.
Sursa: http://www.moldovacrestina.net
solutii-sotiei-batute-de-sot

Reclame

2 gânduri despre „Durerea nu este iubire!!!

  1. aceste vorbe spuse poate ii fac pe cei cu musca pe caciula sa-si indrepte comportamentul fata de sotiile lor si sa nu uite niciodata BATAIA NNNNNNNNNUUUUUUUUUUUUUUU E RUPTA DIN RAI deoarece Raiul inseamna dragoste ,respect,armonie si iubire.Luati masuri si puneti-va in locul victimelor.

    • Asa este Mihaela, raiul e dragoste, armonie si iubire, insa barbatii ce isi abuzeaza sotiile folosesc expresia fara asi da seama de ceia ce spun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s