Ai nevoie de vindecare?

Rănile pricinuite de păcat lasă dureri şi urme adînci. Mulţimi de oameni sunt rămaşi fără vlagă, iar viaţa li se scurge ca apa, şi nimic nu mai pare fi la locul lui. În necazurile prin care trec  puţini sunt cei care vin să-i mai mîngîie, iar alţii vin curioşi şi  privesc mizeria  în care se află. Asta se întîmplă cu oamenirea  şi poate lucrurile stau mai grav. Avem răni fiecare dintre noi, fie că sunt fizice fie că sunt psihice, fie că sunt sfuleteşti. Alergăm cu toţii după vindecare la medici, psihologi, chiar magicieni ca să ne schimbe cumva viitorul şi situaţiile în care ne aflăm. Însă oamenii prea mul uită de Dumnezeul lor, de acel care cunoaşte totul şi poate să rezolve totul. Iehova Rafa – este Dumnezeul care vindecă!

Sunt două lucrui esenţiale cu privire la faptul de ce dă Dumnezeu boala în viaţa omului:

1. Ca să vindece şi astfel să-şi arate slava ca oamenii să creadă.
Ioan 9:1-3
Cînd trecea, Isus a văzut pe un orb din naştere. Ucenicii Lui l-au întrebat:”Învăţătorule, cine a păcătuit: omul acesta sau părinţii lui, dea născut orb?” Isus i-a răspuns:  N-a păcătuit nici omul acesta, nici părinţii lui; ci s-a născut aşa, ca să se arate în el lucrările Lui Dumnezeu.

2Împăraţi 20:1,4-5
-Ezechia bolnav de moarte
-Dumnezeu a auzit rugăciunile şi i-a văzut lacrimile, astfel l-a făcut sănătos.

2. Ca să pedepsească păcatul omului:
Ieremia 30:15.17
De ce te plîngi de rana ta, de durerea, pe care ti-o pricinuieşte boala ta? Pentru mulţimea nelegiuirilor tale, pentru marele număr al păcatelor tale te-am făcut să suferi aceste lucruri!

Psalmul 38:1-3                                                                                                                     -Din cauza păcatului Dumnezeu mustră în mînia Lui                                       -Pedepseşte îurgia Lui                                                                                                 -Păcatul este o boală grea o povară, te lasă fără vlagă
Dumnezeu nu pedepseşte păcatul în noi pentru că ne urăşte, însă El se ţine de Cuvînt El nu este schimbător, EL ce spune aceia face, Dumnezeu atentionează oamnii ca va pedepsi păcatul. Păcatul nepedpsit creşte foarte mult în rîndul oamenilor, pedeapsa aduce o lecţie oamenilor şi mulţi sunt cei care au simţit acest lucru şi au înţeles astfle s-au întors cu faţa la Dumnezeu.

Ce trebuie să înţelegem noi oamnii.

Psalmul 147:3 spune: El tămăduieşte pe cei cu Inima zdrobită şi le leagă rănile.Fie că suferi fizic sau sufleteşte dacă vei apela la Dumnezeu El te va tămădui şi îţi va lega rănile sufletului tău, trupului tău.

Psalmul 103:1-3
-să binecuvîntăm pe Dumnezeu
-Tot ce este în noi să binecuvînteze Numele Lui Cel fînt
-Să nu uităm nici una din binefacerele Lui
-El iartă toate fărădelegile noastre
-El vindecă tote bolile noastre

Unii ditre noi primesc vindecarea, altii însă nu o primesc şi ne întrebăm de ce? Este important la cine apelezi.

Eşti rănit? Ai nevoie de vindecare?                                                                                  Ia-i cerut vreodată Lui Dumnezeu care este Medicul suprem ca să te vindece?     Vino astăzi şi spunei Lui:

„Vindecă-mă, Tu, Doamne şi voi fi vindecat,mîntueşte-mă Tu, şi voi fi mîntuit; căci Tu eşti slava mea” Ieremia 17:14

Ai nevoie de vindecare!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s