Copiii nu mai au copilărie!!!

În ultima perioadă tot mai des se întîmplă  ca copii să fie supuși abuzului sexual. Saptămînal la știri se anuță iarăși un caz  de abuz sexual în care a fost implicat un copil.Rămîn șocată de fiecare dată cînd privesc sau aud o asemenea știre. Sunt mamă și sufăr mult cînd copilul meu are o durere de burtică, o răceală și de fiecare dată mă gîndesc ce simte acea mamă a cărui copil a fost abuzat, e de neînțeles și de nedescris asemenea cazuri.  De cele mai dese ori adulții uită că sufletul unui copil este asemeni unui  pămînt bogat și fertil, ce semeni în inima copilului prinde rădăcini adînci. Acum cînd atît de mulți copii sunt abuzați sexual  îmi pun întrebarea: Ce semănăm în  copii? Ce-i învățăm? Ce exemplu li se dă cînd se întîmplă asemenea lucruri cu viețile lor?
Adese ori ne pare rău cînd vedem un pom cu crengile rupte care arăta că va avea mult rod, ne pare rău cînd vedem flori doborîte la pămînt și călcate de trecătorii nepăsători, însă de o viață, de un copil cum nu le este milă celor ce profită de neputința lor?   Trebuie să avem o mare grijă ca nu cumva să se arunce umbra în inima și sufletul copilului și să nu le fie păngărită nevinovăția cu nici o murdărie imorală. Însă asta se întîmplă tot mai mult în zilele noastre, copiilor le sunt otrăvite viețiele și distruse prin abuzarea celor care au inima de piatră.Fiecărui om îi este plăcut să îngrijească o grădină, o livadă de pomi, o curăță la timpul potrivt și are grijă ca cînd vin înghețurile să nu înghețe pomii din grădină. Acum apare întrebarea oare este  viața unui copil mai puțin valoroasă decît  un cireș sau un vișin?
Aceia ce investim în copii, ei preiau  și  aplică în viața lor de mai departe. Cuvîntul Lui Dumnezeu foarte frumos ne învață cum să ne educăm copii și ce trebuie să investim în ei. Proverbe 22:6 spune: Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. Calea cea mai potrivită  pe care trebuie să întreptăm pe copii este Cuvîntul Lui Dumnezeu, iar dacă totă viața rămîi pe calea Lui Dumnezeu și nu te abați de la ea niodata, o să ai o viață plină de împlinire și binecuvîntări.

Dacă semeni Cuvîntul Lui Dumnezeu în inima copilului tău, vei culege Cuvîntul Lui Dumnezeu și vei fi împlinit cînd vei privi la viața copilului tău. Însă dacă  semeni în  el indiferență, abuz, lipsă de educație, minciună, imoralitate, copilul va prelua acest comportament și  o să  facă la fel cu cei care la-u crescut adică părinții sau a va face asa  cu familia pe care și-o va întemeia.

Ai grijă ce exemplu ești  pentru copiii!!!

Haideți să dăruim copilărie copiilor ce ne înconjoară!

Reclame

4 gânduri despre „Copiii nu mai au copilărie!!!

  1. Lumea se denatureaza, incepem sa pierdem esenta lucrurilor ce ne inconjoara,sa nu ne mai bucure nimic.

    Macar sa le transmitem copiilor ce e mai frumos, sa aiba si ei parte de o copilarie frumoasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s