Japonia in mare dezastru!

Dupa cel mai mare dezastru natural care i-a lovit in ultimii 100 de ani, japonezii aproape ca nu mai au deloc apa potabila si mancare. Electricitatea in zonele afectate de tsunami este ca si inexistenta. Supravietuitorii nu au nicio veste despre cei dragi, daca mai sunt sau nu in viata, iar Fukushima este la un pas de un dezastru nuclear. Spre deosebire de alte locuri din lume, care, lovite de calamitati, se transforma in scene de conflict, oamenii se calca in picioare atunci cand vine un elicopter cu provizii, regulile sociale dispar, furturile, crimele si violurile devin manifestari obisnuite, in Japonia, oamenii asteapta la rand, in liniste, sa ia cateva sticle de apa. Aceasta disciplina este socanta pentru cei care nu au fost niciodata in Japonia si nu stiu cum functioneaza societatea japoneza.
In imprejurimile orasului Sendai, chiar daca valul tsunami a distrus in intregime structura fizica a comunitatii, nu a afectat cu nimic regulile sociale dupa care se ghideaza japonezii. Sinistratii asteapta la magazine la cozi lungi, in liniste, sa le vina randul, pentru a-si putea cumpara mincare.
Toate eforturile militarilor si ale voluntarilor s-au concentrat in zonele ravasite de tsunami si la centrala nucleara de la Fukushima. Voluntarii au amenajat adaposturi de locuit si centre de distributie a alimentelor.
O scoala elementara din Sendai e acum adapost pentru sute de victime ale tsunami-ului. Intr-o clasa, familiile si-au impartit in mod echitabil locurile pentru paturi: nimeni nu are mai mult spatiu decat ceilalti. Nimeni nu trece incaltat cu pantofii peste paturile in care dorm, pentru a pastra cat de cat curatenia. Mancarea e impartita cat mai egal, iar unii isi dau din mica lor portie de apa si alimente pentru a-i ajuta pe ceilalti.
Ma-m bucurat enorm de mult sa vad cum toate tarile incearca sa trimita ajutor pentru cei care au trecut prin acest impas.
Vedete ale Sowbizzului doneaza sume mari de bani, multi artisti organizeaza diverse campanii pentru a oferi venitul material Japoniei.

Sa ne rugam pentru aceasta tara ca Dumnezeu sa le mingie inimile si oamenii sa inceapa tot mai mult sa il caute pe Dumnezeu si sa se impace cu El.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s