Tinerii din America în criză!

Chiar dacă este vorba de America care este ţara în care mulţi rîvnesc să ajungă, unde mulţi cred că e protejată de probleme, în care mulţi pot să îşi facă un viitor, această ţară nu este ocolită de probleme mari chiar în rîndul tinerilor şi a adolescenţilor. Cu cît ţara e mai mare cu atît mai multe probleme vor exista în rîndul oamenilor. Statisticile  prezintă o stare înspăimântătoare  a lucrurilor care se întîmplă în fiecare zi  în America:

 • 1.000 adolescente necăsătorite devin mame;
 • 1.106 adolescente avortează;
 • 4.219 tineri contractează o boală transmisibilă sexual;
 • 500 adolescenţi încep să consume droguri;
 • 1.000 adolescenţi încep să consume alcool;
 • 135.000  adolescenţi, tineri  vin la şcoală cu un pistol, cuţit sau un alt tip de armă;
 • 3.610 tineri sunt agresaţi, iar alţii 80 sunt violaţi;
 • 2.200 tineri renunţă la liceu;
 • 2.750 copii îşi văd părinţii despărţindu-se sau divorţînd;
 • 90 copii sunt luaţi de  lîngă  părinţilor lor şi sunt trimişi  într-o casă de copii;
 • 7 copii sub 17 ani sunt arestaţi pentru crimă;
 • 6 tineri se sinucid;

Mulţi dintre cele două zeci  şi opt de milioane de adolescenţi ai Americii  se confruntă  cu greutăţi şi situaţii de criză pe care majoritatea adulţilor le-ar găsi dificile de îndurat. Unul din 8 adolescenţi are un părinte alcoolic. Unul din cinci trăieşte în sărăcie.  Din cinci adolescenţi unul trăieşte numai cu un părinte. Problemele fregvente cu care se confruntă cel mai mult tinerii din America sunt: relaţii sexuale înainte de căsătorie, pornografia, abuzul sexual sau emoţional, avortul, divorţul părinţilor, alcoolismul, dependenţa de droguri,  sinuciderea şi singurătatea.

Tinereţea este o perioada foarte frumoasă în viaţa unui om, şi odată înaintînd în vîrstă cu mult dor îţi aduci aminte de anii adolescenţii, acum depinde dacă ai ce îţi aduce aminte, sigur dacă ai trăit în tot felul de murdării nici nu vrei să revină timpul înapoi şi nici nu încerci să îţi mai aduci aminte de anii  tinereţii. Este foarte important ca noi oamenii să ne trăim zilele pe care le avem în integritate, cu frică de Dumnezeu, să căutăm să facem timpul interesant şi frumos nu doar petrecîndul în mizeria păcatului şi a imoralităţii. Solomon care la rîndul lui a fost adolescent a fost tînăr, a căutat fericirea în  femei, bani, avuţii, înţelepciune  însă nu a găsit-o şi a ajuns la concluzia că totul este deşertăciune şi goană după vînt, acest Solomon vine cu un îndemn şi cu o învăţătură pentru tineri:

Eclesiastul 11:9

Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată.

Să fim înţelepţi în umblarea noastră pe acest pămînt, să fim atenţi la alegerile inimii şi a ochilor noştri  şi desigur să nu uităm că pentru orice alegere şi orice acţiune vom da socoteală.
Reclame

Un gând despre „Tinerii din America în criză!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s