Întrebarea unui tînăr bogat?

Ce bine să fac ca să moştenesc viaţă veşnică? Aceasta a fost întrebarea  unui tînăr  bogat adresată  către Domnul Isus, acest tânăr era preocupat de veşnicia lui. Este o întrebare profundă la care nu se gîndesc prea mulţi, mai ales tinerii. Majoritatea tinerilor din timpurile actuale sunt preocupaţi cum să ajungă importanţi în societate, cum să fie mai moderni, cum să fie cei mai cei. Pentru ei timpul cînd să se gîndească la Dumnezeu este rezervat pentru bătrîneţe.
Interesant a pus tînărul întrebarea: El nu a zis ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică, ci ce bine să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?

Atunci Domnul Isus ia răspuns: De ce mă întrebi „Ce Bine? Binele este unul singur. Dacă vrei să intri în viaţă, păzeşte porunicile.
Tînărul interesat în contiuare ca să afle răspunsul, la întrebat pe Domnul Isus Care? s-a referit la porunci.
Din răspunsul pe care la primit acest tânăr, viaţa veşnică o poţi avea atunci cînd păzeşti următoarele porunci:

  • să nu ucizi
  • să nu preacurveşti
  • să nu furi
  • să nu faci o mărturisire mincinoasă
  • să cinsteşti pe tatăl şi pe mama ta
  • să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi

Foarte neaşteptat răsunde această persoană ca şi una tînără după ce a auzit poruncile, el zice: Toate aceste lucruri le-am păzit cu grijă din tinereţea mea; ce-mi mai lipseşte? Ei, foarte interesant acestă persoană era un tînăr şi era şi bogat şi el zice  că a păzit poruncile cu grijă din tinreţea lui. Atunci Domnul Isus ea spus dacă vrei să fii desfăvîrşit, i-a zis ca să vîndă tot ce are  şi să  dea la săraci, şi aşa va avea o comoară în  cer, apoi să meargă şi să îl urmeze pe Domnul Isus.

Acest răspuns, nu a fost tocami unul aşteptat de tănărul bogat, cînd a auzit răspunsul a plecat  foarte întristat, pentru că avea multe avuţii. Interesant lucru nui aşa? la îneput am observat că era unul dornic ca să afle soluţia cu privire la viaţa veşnică şi mai apoi cînd primeşte răspunsul definitiv pleacă întristat. De  ce? Pentru că bogăţia îi era multă şi îi era prioritară în viaţa lui, nu putea să se despartă de bogăţia lui şi mai apoi să îl urmeze pe Domnul Isus. Acest tănăr nu a înţeles destul preţul veţii veşnice care de fapt nu are o sumă atît este  de preţioasă. Şi  păzind porunicle Lui Dumnezeu, urmîntul pe Hristos poţi avea viaţa veşnică.

Tu poate îţi doreşti să îl urmezi pe Isus însă şi în viaţa ta prioritate sunt: Banii, fetele şi înîlnirile, faima, imoralitatea, lucruri ce te robesc şi sunt cele mai prioritare. Nu pune preţuri pe lucrurile lumeşti care acum îţi par ca o comoară de care e cu neputinţă să te desparţi, nu lăsa ca mijloacele materiale să copleşească din tinereţe inima ta şi să te robească atît de mult.

Pe tine ce lucruri te opresc de al urma pe Isus?

Pilda este din Matei 19:16-22

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s