În căutarea unei educaţii sexuale?

Întrucît în societatea noastră, s-a înrădăcinat opinia că este inutil să aştepţi de la adolescenţi abstinenţă sexuală pînă la căsătorie, observăm cu toţii o groază de probleme care apar şi cu care se confruntă tinerii, şi ei sunt în căutare unei educaţii sexuale. Cu cîţivai ani în urmă toţi se îngrozeau de felul cum evoluiază problemele tinerilor din Occident, iar acum datele statistice din ţara noastră îi şochează pe cei din ţările din Occident.
Probleme cum ar fi:

 • creşterea numărului de graviditate în rîndul adolescentelor;
 • creşterea numărului de avorturi în mediul adolescenţilor;
 • un număr major de copii născuţi înafara căsătoriei;
 • bolile sexual trnasmisibile se fac tot mai mult simţite în mediul adolescenţilor;

Cine să fie de vină?  Toţi îşi pun întrebarea, să fie de vină părinţii, şcoala,societatea, ei însuşi?
Fiecare are un rol în educarea tinerii generaţii atît părinţii, şcoala, cît şi societatea pot veni cu un aport considerabil în educarea sexuală corectă.

Rolul Părinţilor:

 • să nu fie nepăsători faţă de copii, mai ales în perioada adolescenţii ei sunt foarte rebeli şi au nevoie de o gidare corectă;
 • majoritatea părinţilor pleacă peste hotare pentru a le crea un viitor copiilor însă în momentele critice ei nu sunt alături de ei, astfel  ei  merg la diferite persoane pentru sfaturi şi unii pot direcţiona corect însă alţii pot da indicii care să le afecteze întreaga viaţă;
 • să se implice în viaţ adolescentului cu sfaturi sănătoase;
 • să servească ca un bun exemplu pentru adolescenţi;

Cunosc un caz actual despre un tînăr care foarte mult iubeşte să studieze Cuvîntul Lui Dumnezeu să se conducă după nişte valori sănătoase în viaţă, însa unul din părinţi, intervine mereu pentru al convige să nu mai studieze oferindu-i bani, posibilitatea de ai cumpăra o maşină, în locul studierii unor valori frumoase îi oferă şansa de a-şi aduce fete cu fuste scurte prin casa, spune ea să fie ca toată lumea. Părinţii trebuie să fie foarte atenţi de sfaturile şi posibilităţile pe care le oferă, pentru că acestea le pot distruge  întreaga viaţă.
Rolul socieţii:

 •  să ofere o educaţie corectă tinerii generaţii din perspectiva sexualităţii;
 • să nu plaseze spoturi publicitare cu imagini indecente;
 • să nu existe campanii care promovează prezervativu, fiind drept o provocare pentru cei tineri;
 • să încurajeze pe cei tineri ca să se implice în cadrul societăţii cu activităţi ce le-ar zidi viaţa;
 • Mass Media, Televiziunea să nu transmită material ce abordează subiecte indecente;
 • să încurajeze tinerii să se păstreze curaţi sexual;

Rolul Şcolii:

 • să se implimenteze lecţii de Studiere a Cuvîntului Lui Dumnezeu care oferă o educaţie sexuală corectă;
 • să nu încurajeze tinerii la relaţii sexuale, eu personal am avut profesori la facultate care foarte mult încurajau relaţiile sexuale înainte de căsătorie;
 • să se predea lecţii de informare cu privire la bolile sexual transmibile;
 • să se predea lecţii despre pericolul avortului;

Astfel daca vor funcţiona cele trei sistme, educaţia buna de acasă, la şcoală şi în societate atunci adolescenţii vor fi încurajaţi şi conduşi de valori sănătoase pe care le vor uma. Un adolescent are de învăţat foarte multe lucruri de la un matur şi ei sunt doritori de a cunoaşte. Poate unii din voi ve-ţi spune e  imposibil să lucrezi cu ei să le predai asemenea subiecte, nu e adevărat. Eu personal am fost cu mişcarea de tineret Generaţia Curată care au drept scop, să predea prin şcoli Educaţia Sexuală Corectă. Am fost şi eu şi am predat  despre relaţiile sexuale cît de dăunătoare pot fi dacă nu sunt urmate aşa cum Dumnezeu le-a stabilit în cadrul căsătoriei, şi nu înafara ei. Am avut în faţa mea un auditoriu de 35 de adolescenţi care foarte atent şi cointeresaţi au ascultat acest subiect la sfîrşitul lecţiei punîndu-mi foarte multe întrebări ceia ce mie mi-a arătat că ei sunt în căutare de a cunoaşte, pentru a nu face alegeri greşite pe care să le regrete mai tîriu.

Oferă adolescentului o educaţie sexuală cu valori sănătoase şi nu crede că asceasta va spori  la  creşterea  activităţii sexuale în mediul lor.

Fii un model pentru adolesceţi în toate!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s