Căsătoria este pentru toată viaţa!

Trăim zile cînd majoritatea cuplurilor tinere sunt de părerea că căsnicia lor poate avea un final atunci cind nu va mai merge ceva bine. Perspectiva de a rezolva conflictele, problemele, nu au loc prin a  comunica ci prin divorţ. Căsătoria nu este asemeni unui coş de mere, din care îţi alegi un măr şi dacă nu se potriveşte cu gustul tău, atunci îl arunci şi îţi alegi altul. Căsătoria nu este un test, tmelia căsniciei este o viaţă trăită în doi bazată pe unitate, dragoste, respect, romantism. Responsabili de fericirea în cadrul familiei suntem noi oamenii, noi sutnem cei care contribuim la cresterea dragostei din familiile noastre. De armonie, pace, fericire nu este responsabil doar soţul ci şi soţia, nu doar o soţie are nevoie de mingîeri şi cuvinte dulci ci şi un barbat. Rata divorţului e cu mult mai mare decît rata încheerii căsătoriilor, 3 cupluri merg la starea civilă pentru a încheea actul căsătoriei, iar alte 4-5 cupluri se prezintă pentru a desface căsătoria.

Şi totuşi de ce căsătoria e pentru toată viaţa?
Autorul căsătoriei e Însuşi Dumnezeu, pentru că El este creatorul omului, şi tot El, a adus-o pe Eva la Adam şi a binecuvîntat familia lor.
O perspectivă clară a Lui Dumnezeu cu privire la durata căsătoriei este arătată în Maleahi 2:16 care spune:

Căci eu urăsc depărţirea în căsătorie, zice Domnul, Dumnezeul Lui Israel.

În planul Lui Dumnezeu nu este acceptat divorţul, oamenii datorită nemulţumirii şi împietriri inimii lor au recurs la divorţ.Un alt argument de ce D-zeu nu acceptă despărţirea îl găsim la Matei 19:6.

Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.

Ce se întămplă cu cei care nu sunt fideli partenerului de căsătorie?

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea şi patul să fie nespurcat căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe precurvari. Evrei 13:4

Deci care e porunca Lui Dumnezeu pentru noi? E ca să ne ţinem căsătoriile în cinste. Iar cei care nu au fost credincioşi căsătoriei şi familiei şi-au spurcat patul şi vor fi judecaţi de Dumnezeu.
Dorinţa mea este ca să nu mai fie divorţ, pentru că pe lîngă divorţ suferă foarte mult copii, iar mulţi din ei fiind abandonaţi de părinţii iresponsabili şi indiferenţi.
Haideţi să încheem legăminte veşnice şi să fim un model pentru generaţia care vine.

Reclame

11 gânduri despre „Căsătoria este pentru toată viaţa!

 1. Uite chiar aici nu pot sa-i inteleg pe cei care pina la casatorie isi spun ca se vor iubi toata viata, si ca vor fi impreuna la bine si la greu, si dupa un an doi de casatorie poate mai devreme se ajunge la divort. Iau casatoria ca pe o jucarie, si nu vor sa-si asume resonsabilitatile pina la sfirsit.

 2. Pingback: Căsătoria este pentru toată viaţa! « Creştini md

 3. Chiar credeti ca pentru greseala de a alege persoana nepotribvita, imaturitatea, uneori chiar necunoasterea partenerului si „n”alte motive , trebuie sa platesti toata viata? Fiecare este supus greselii dar asta nu inseamna sa o perpetuam , sa insistam in greseala, sa o aprofundam si sa ne ingropam de vii intr-o relatie care nu face bine nimanui.
  Casatoria nu este o condamnare pe viata intr-o inchisoare de maxima securitate!

 4. Pentru Yoyo.
  Eu nu am zis niciodata si nu o sa zic ca casatoria e o comntamnare si o inchisoare, ci este un legamint vesnic pentru intraga viata. Atunci de ce sa se mai casatoreasca cei doi daca ei nu se aleg? Daca sunt nepotriviti atunci nici nu se iubesc, de ce dar isi promit la biserica in fata preotului legamintul unui altuia.
  Casatoria nu insemna ca intri intr-o relatie care nu face bine, ci dimpotriva ea aduce binecuvintare si bine celor doi.

  • Nu stiu altii sau altele din ce motive se casatoresc dar iti pot spune ca din punctul meu de vedere la baza au stat sentimentele si inocenta deoarece am crezut ca daca exista sentimente si bune intentii este suficent pentru ca sa reziste, mai ales ca el era cu vreo 10 ani mai in varsta decat mine, cu experienta de viata si mi-am inchipuit ca stie clar ce simte, vrea si ce poate oferi in viata. M-am inselat! Stiam ca exisa niste carente, ca sa ma exprim asa, le-am discutat si teoretic ar fi trebuit sa dispara dar nu numai ca nu au disparut, chiar s-au acutizat in timp si totul s-a denaturat devenind un chin pentru toata lumea. Pentru o relatie, indiferent de forma pe care o imbraca este nevoie de doi care sa mearga impreuna in aceiasi directie. Este lesne de inteles ca nu m-am casatorit si investit sentimente si nu numai pentru a divorta ulterior. Evident ca am crezut si sperat ca va fi pentru toata viata.Stii cum e, teoria ca teorie… practica in schimb ne omoara! 🙂

 5. Draga Yoyo, eu te inteleg ca intradevar ai avut de suferit. Dupa cum ai vazut eu la fel ma-m referit la casatorie asa cum ai spus si tu in comentariu, ca e frumos sa fie bazat pe sentimente, dragoste si viziune in aceiasi directie. Eu ii multumesc Lui Dumnezeu ca mi-a daruit un sot alaturi de care ma simt implinita si fericita si nu mi-as inchipui viata fara el. Cind am vorbit despre durata casatoriei nu am spus-o din perspectiva mea ea ramine ultima ci prioritate este perspectiva lui Dumnezeu. Eu stiu ca poate exista nenorocul de nefericire si neimplinire si ma rog ca fiecare cuplu sa fie fericiti si impliniti unul alaturi de celalalt.

  • Chiar ma bucur ca mai sunt cupluri care se iubesc si pretuiesc. Intr-o lume in care adevaratele valori morale sunt privite cu dispret de multe ori si practic am senzatia ca sunt pe cale de disparite ,voi aveti toata stima si admiratia mea. Felicitari! Iti si va doresc ca armonia si dragostea voasta sa nu dispara niciodata,sa fiti sanatosi si visele sa va devina realitate! O seara asa cum v-o doriti!

 6. Pentru Yoyo.
  Multumesc frumos, si tie iti doresc ca sa nu disperi pentru ca Dumnezeu iti poate schimba viata si iti poate darui fericirea adevarata. Multe binecuvintari.

  • Placerea e de partea mea 🙂
   Nu am disperat si nici nu disper. Viata e ciudata si stiu ca atunci cand Dumnezeu inchide o usa , fabricata de noi as completa, cu siguranta va deschide o fereastra. Se pare ca „fereastra” mea s-a deschis si e bine.
   Merci.

 7. EU CRED CA DACA O PERSOANA SA CASATORIT DOAR IN FATA STARII CIVILE SI NU SI IN BISERICA,SI NU SIAU DECLARAT CREDINTA UNUL CELUILAT ACEASTA NUI CASATORIE SI EI SE POT DESPARTI UNII DE CEILALTI MAI ALES DACA E PRINS CA A UNBLAT CU VICLESUG PERSOANA RESPECTIVA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s