Purtarea mea! Dar a ta ?

Cind avem vârsta de 15 ani, eram un adolescent ca toți ceilalți adolescenți, insa în purtare eu aveam ceva deosebit. Zilele din viața mea nu treceau fără să nu mint pe cineva, iar ziua nu-mi era interesantă dacă nu mă băteam cu cineva. Nu făceam mari isprăvi nici la școală, mă refer că cartea nu era un bun prieten pentru mine.
În citeva rînduri vreau sa vă relatez cum era purtarea mea înainte de al cunoaște pe Dumnezeu. Tatăl meu era plecat  peste hotare la muncă, iar eu și frații mei scumpi am rămas sub protecția mamei. Bine înțeles că mamei îi venea foarte greu să  ne învețe bunul simț la acea vârstă complicată și să ne controleze purtarea noastră în diferite situații. 
Intr-o zi de septembrie, în anul 1997 am primit o invitație la un antrenament de Taekwon-do, de la verișorul meu Vasile Filat.
Am acceptat invitația dintr-un singur motiv, vroiam foarte mult să fiu un luptător bun, ca astfel să pot câștiga autoritate în fața oamenilor. Acest motiv se baza pe faptul că am primit o palmă bună de la un băiat mai mare decât mine căruia nu am putut să-i țin piept. Cînd am mers la antrenament erau foarte multe lucruri care nu-mi placeau, dar în pofida la aceasta nu vroiam să mă abat de la scopul propus de a ajunge un bun luptător. Unul din lucrurile care nu-mi plăceau era Studiera Sfintelor Scripturi, eu nu-mi dădeam seama ce schimbare în purtarea avea să-mi aducă anume studiierea Bibliei.
Taekwon-do în traducere însemnă:Tae– picior, Kwon– mână, iar Do-este calea spre Dumnezeu, spre adevăr. Înțelegând noțiunea Cuvântului Do mi-am pus o întrebare:vai dar eu ce fac cu minciuna din viața mea,spre ce fel de cale mă îndrept eu prin purtarea mea?
Am început chiar de la primul antrenament să studiem un curs din Biblie, bazat pe Evanghelia după Ioan cursul numit: Dumnezeule exiști.
Învățând din fiecare carte despre Dumnezeu am început să văd purtarea mea rea. Am ajuns în situații când nici chiar cei apropiați nu mai credeau în mine, toți prietenii nu mai vroiau sa prietenească cu mine  din cauza minciunilor și caracterului meu bătăuș.
Ezechiel16:43 Pentru că nu ţi-ai adus aminte de vremea tinereţei tale, ci M’ai aţîţat prin toate aceste lucruri, iată, voi face ca purtarea ta să cadă asupra capului tău, zice Domnul, Dumnezeu, ca să nu mai săvîrşeşti alte nelegiuiri cu toate urîciunile tale!
Purtarea mea rea a cazut asupra capului meu așa ca eu să-mi dau seama de ceia ce fac și asfel sa nu mai săvârșesc lucruri nelegiuite prin felul de purtare.
Am înțeles importanța unei schimbări în viața mea, de aceia am început să mă antrenez bine, am început să pun preț pe studierea Bibliei.
Dacă până atunci studiam doar pentru că eram controlat de Învățătorul meu, după ce am înțeles că am nevoie de o schimbare am început să studiez pentru că am înțeles că Dumnezeu poate să mă schimbe cu adevărat, și să mă izbăvească de minciună și păcat.
Am întrebat pe Învățătorul meu cum aș putea să mă schimb, ce trebuie să fac?
El mi-a spus: că trebuie să vin cu pocăință la Dumnezeu din toată inima și El este Acel care poate să-mi ofere o viață nouă.
Din ziua aceea am predat viața mea Lui Dumnezeu și El mi-a transformat purtarea mea, vorbirea mea, atitudinile mele în valori sănătoase.
Astăzi doresc mult să mulțumesc acelor care mi-au făcut cunoscut pe Dumnezeu și ma-u ajutat ca să pot primi o schimbare.
Mulțumesc mult Învățătorului meu Vasile Filat, părinților și fraților mei Sergiu și Oleg.

Psalmul 107:17 Nebunii, prin purtarea lor vinovată, şi prin nelegiuirile lor, ajunseseră nenorociţi.
Prin o purtare rea te faci nebun și te faci vinovat, și astfel ajungi un nenorocit.
Fie ca Dumnezeu să te ajute să ai parte de o schimbare a purtării și a minții tale!

Reclame

Un gând despre „Purtarea mea! Dar a ta ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s