Fidelitatea un lucru ”bun” sau ”rău”?

Din adolescență fidelitatea pentru mine semnifica un aspect important. Cu trecerea timpului acest aspect s-a întipărit tot mai mult în mintea mea ca fiind o valoare frumoasă. Biblia este cea care menționează de ”Preacurvie”- ceia ce este într-o strânsă legătură cu infidelitatea. Preacurvia-este relația sexuală întreținută de către o persoană care este căsătorită cu o altă persoană căsătorită sau necăsătorită. Niciodată nu înțelegeam diferența dintre Curvie și Preacurvie, studiind cursul sexualitatea din perspectiva Bibliei am clarificat neînțelegerile din mintea mea. Înțelegând adevărurile  din acest manual, am decis să  rămân fidelă Lui Dumnezeu și partenerului dcăsătorie pe care Dumnezeu avea să mi-l aducă  în viața mea.
La 1 Mai 2007, Dumnezeu m-a binecuvîntat cu un baiat care mi-a cerut mîna și eu ea-m răspuns ”Da”.
Iar astăzi suntem împreună fericiți și împliniți. Eu credeam că fiecare ființă ține foarte mult să fie fidel partenerului de căsătorie, dar cu părere de rău nu este chiar așa.
În una din zile fiind la facultate prin discuții am ajuns la subiectul de fidelitate dintre partenerii care prietenesc, iar apoi se căsătoresc. Una din colege a povestit cu durere că știe că prietenul ei nu a rămas fidel așa cum i-a promis, și ea spunea ca nu exisă nici un băiat în care poți să ai încredere și că toți sunt la fel. Atunci eu am intervenit și e-am spus nu este adevărat, eu sunt sigură din toată inima că soțul meu este sincer cu mine și niciodată nu mă va schimba cu altcineva, el îmi va rămâne credincios toată viața, pentru că este un bărbat care este temător de Dumnezeu.
După ce am terminat de vorbit, o altă colega a intervenit și fără nepăsare a afirmat că: prietenul ei a atenționat-o spunîndu-i că el o iubește se va căsători cu ea, îi va face copii, dar oricum va merge și la altele.
Atunci eu am întrebat-o de ce acceptă aceasta? Chiar crezi că te iubește și nu te folosește?
Ea me-a răspuns printr-o întrebare: Da tu ce vrei ca soțul tău să fie ”bărbat sau motan” la casa?
Atunci eu i-am răspuns, pentru că soțul meru rămîne fidel și credincios mie, atunci eu trebuie să-l clasez ca nu este bărbat.
Tocmai de aceea mulți nu mai rspectă fidelitatea pentru că foarte multe fete acceptă infidelitatea încă din perioada prieteniei,
crezînd că cînd se vor căsători  nu va mai fi așa. O, vă înșelați foatre mult cei care credeți asta, dacă el sau ea te-a schimbat cînd erați prieteni cu atît mai mult o va face atunci veți fi căsătoriți. De aceia în zilele noastre fidelitatea nu mai este la modă, pentru că chiar viitoarele soții,rămîn nepăsătoare și le permit din perioada prietenii lor, ca să  nu se respecte tot ce e legat de fidelitate. Dacă ești o domnișoară care dorești să ai o căsătorie fericită, nu permite ca tu să fii un obiect pentru așa zisul ”bărbat adevărat” care din start îți este infidel.
Infidelitaetea inseamnă- nestatornicie în sentimente, nerespect adresat celuilalt. Lipsa fidelității în cuplu este principala cauză care aduce foarte multe conflicte,lipsă de comunicare, neîmpliniri și cel mai dureros divorț.
Dumnezeu este Cel care atenționează aspectul infidelitîții spunînd:
Căsătoria să fie ținută în toată cinstea și patul să fie nespurcat căci Dumnezeu va judeca pe curvari și  pe preacurvari.
Păstrează-te curat și rămîi FIDEL ca să te poți bucura de partenerul(a) ta/tău.

Reclame

2 gânduri despre „Fidelitatea un lucru ”bun” sau ”rău”?

  1. Pingback: Un nou blog interesant « Radu & Lenuţa Blendarencu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s